Az M. T. V. K. E.-hez megalakulása óta
1362
tengerimalac került, ebből
1220
örökbeadott, jelenleg
77
tengerimalac vár ideiglenes befogadóknál szerető gazdijára.

Köszönőlevél az Expodomnak

Köszönőlevél

A Magyar Tengerimalac-védő Közhasznú Egyesület köszöni a lehetőséget, hogy az állatos és iskolai rendezvényeken, egyesületi és családi napokon az Expodom  által felajánlott, kiváló minőségű gyorsan összecsukható sátor használatával vehet részt.

expodom logo hu

Fő tevékenységünk, a tengerimalac-mentés mellett mindig is a prevenció fontosságát hangsúlyozzuk, amelyet oktatással és rendezvényeken, eseményeken való részvétellel tudunk elősegíteni. Eddig általában ki voltunk téve az időjárás viszontagságainak, ezzel a felajánlással ez a kockázat megszűnt.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani az Expodom Kft.-nek, hogy munkánkat az általa felajánlott piaci sátor átadásával tervezhetőbbé és könnyebbé teszi.Budapest, 2019. július 24.


Szalai Bálint
M.T.V.K.E., elnök

16 tengerimalac menekült meg az éhen halástól és a kihűléstől Sülysápnál

Mivel töltse egy tengerimalacvédő a péntek éjszakáját, ha nem azzal, hogy rémült tengerimalacokat próbál befogni a 31-es főút mentén található farengetegben, Sülysáp térségében!? Az éjszaka folyamán 16 malackát sikerült megmenteni, de ez nem a végleges szám, hiszen vemhesek is vannak. Köszönjük a Speciális Állatmentő Egység segítségét, akik hőkamerával, reflektorral, rögtönzött „rendelővel”, majd fuvarral is segítették a munkánkat!

Péntek este kaptunk egy bejelentést, miszerint öt tengerimalacot láttak Sülysáp közelében a 31-es főút mentén. A megtalálók megpróbálták befogni őket, de zsákmányállatoknál ez nem olyan egyszerű művelet. Nekik innen is köszönjük, hogy megkerestek minket.

Kis tanácskozás után arra jutottunk, hogy nincs idő reggelig várni, hiszen elég hűvösek még az éjszakák. De tengerimalacokat keresgélni még világosban sem egyszerű művelet, nemhogy koromsötétben… Szerencsére segítségünkre volt a Speciális Állatmentő Egység, akik hőkamerával, reflektorral érkeztek a helyszínre.

Cikk folytatása

mtvke

Telefon:

E-mail: