Adomány

Segítsd munkánkat tárgyi adománnyal!

A padláson van egy megüresedett, évek óta nem használt porosodó ketrec? Ajándékozd nekünk! Az egyesületünk folyamatosan bővül, mert egyre több rászoruló malacnak kérnek segítséget. Ezeket a malackákat karanténozni kell, és sok esetben gyógykezelésre, illetve ivartalanításra is sor kerül. Ha a karantén idő letelik, megkezdődik a malackák szocializációja, amihez 80 cm-es, vagy annál nagyobb ketrecekre van szükségünk. Az egyesület külön hálás (nem követelmény,!) ha az adomány ketrecek és kelléket tisztán kerülnek hozzánk.
Ketrecen kívül szükségünk van még:
Kellékekre: hordozó (legjobb a macskahordozó, mert abban több tengerimalac egyidejű szállítása is megoldható kényelmesen), itatóra (nem csöpögőre), szénarácsra, szénagömbre, függőágyra, házakra, etetőtálakra, fotelokra, iglukra, 80 vagy 100 cm-es ketrecbe könnyen beszerelhető emeletekre. Ezek közül sokat magad is elkészíthetsz, kinőtt ruhákból, szivacsból, cipőfűzőből, maradék faanyagokból stb. Ezekkel a kellékekkel szereljük fel a rendelkezésre álló ketreceinket, és így adjuk ki az ideiglenes befogadók számára.
Almozáshoz: fapelletre (almozásra használatos, nem fűtésre való fajtából) és forgácsra (nem illatosított, nem préselt, nem poros!) van szükségünk, mert ezekből rengeteget használunk. Nem használt, műanyag fürdőszoba szőnyeget is tudunk hasznosítani.
Etetéshez: Tápokból a Versele-Laga termékeire van szükségünk, Cavia Nature, Cavia Pro, illetve Cavia Complete a három táp, amit használunk. Szinte korlátlan mennyiségben használunk szénát, mivel ez a malacok fő tápláléka, illatos, zöld, szúrós szálaktól mentes szénára mindig szükségünk van.

Az egyik legnagyobb kiadást a szükséges gyógyszerek beszerzése jelenti a beteg tengerimalacaink számára. Állandó szükségünk van gyógyhatású készítményekre, melyek többsége állatpatikában kapható (pl. Bio-Lapis por, Opti-vit csepp). Nem baj, ha kibontott vagy megkezdett, csak a lejárati dátumát kell ellenőrizni.

Tárgyi felajánlás esetén kérjük ide írj az egyesületnek: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Amire tehát mindig szükségünk van:
- Tápok: Versele-Laga Cavia Nature, Pro, Complete, jó minőségű széna, Trovet gyógytáp
- Vitaminok: C-vitamin (Cebion csepp, Oropharma C-vit), OptiVit (Oropharma), Bio-Lapis, Gastroferm, Immunovet por, Béres csepp, natúr búzakorpa tabletta,
- Felszerelés: ketrecek (60 cm felett), házikók, itatók, bújók (csatornacsövek), függőágy, etetőtál, fésű, karomvágó olló, konyhamérleg, pellet, illat- és pormentes forgács
- Gyógyászati termékek: Betadine oldat vagy krém, Espumisan emulzió, Rodemectin csepp, Chinofungin spray, Canesten kenőcs, Contractubex gél, körömvirágkrém, fecskendő (1 ml, 2 ml, 5 ml, 10 ml), Trovet gyógytáp, Vitalactin paszta, Insecticide spray, Effipro spray, Frontline spray, kutya- vagy gyógyszertári pelenka,
- Egyéb: laminált szalagparketta (emeletek készítéséhez), törölközők, ruhák (bármilyen használt ruha jól jöhet, amiből tudunk fekvőhelyeket, hintaágyakat készíteni)

És a piszkos, de létezéshez elengedhetetlen anyagiak!

A gondozásunkba kerülő malackák szinte mindegyikét orvoshoz kell vinnünk. Az orvosi költségek néhány ezertől a több tízezer forintig is terjedhetnek, a költségek a malacok sérüléseinek és betegségeinek függvényei. Volt már rá példa, hogy csak úgy tudtunk tengerimalacokat menteni, hogy a hirdetésben szereplő összeget kifizettük az adott állatért. Nem kívánjuk támogatni a szaporítókat és felelőtlen állattartókat, de néha nincs más esélye védenceinknek, mint hogy fizessünk értük. Ezeket a költségeket egyelőre az egyesület tagjai önként, a saját zsebükből fizetik, de hosszú távon ez lehetetlen. Nekünk és a malacoknak minden forint számít, ha anyagilag tudod támogatni munkánkat, kérjük az alábbi bankszámlaszámra utalj: 16200223-10033702-00000000 (MagNet Bank), a kedvezményezett neve: Magyar Tengerimalac-védő Közhasznú Egyesület (M.T.V.K.E.). Amennyiben egy konkrét malackánk gyógykezelését szeretnéd támogatni, megjegyzésben kérjük feltüntetni a malacka nevét.

Bárminemű támogatásodat előre is köszönjük!