Az M. T. V. K. E.-hez megalakulása óta
1381
tengerimalac került, ebből
1260
örökbeadott, jelenleg
64
tengerimalac vár ideiglenes befogadóknál szerető gazdijára.

Bemutatkozás

Tengerimalac-rajongóként 2011-ben fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy létrehozzunk egy egyesületet, hogy szervezetként még többet tehessünk a rászoruló tengerimalacokért.
2012. októbertől végül hivatalosan is megalakult hazánk egyetlen, speciálisan tengerimalac-mentésre szakosodott „érdekvédelmi” szervezete.

cocik1

Önkénteseink lelkes munkájának eredményeként az elmúlt 5 évben egyre többen csatlakoztak hozzánk, így örömmel jelentjük, hogy már több mint 700 kisállatot mentettünk meg, és találtunk nekik valódi otthont és szerető családot.


cocik2

Legfontosabb feladatunk, hogy a rossz, illetve helytelen körülmények között tartott, kidobott (erdőbe, kukába, utcára, szeméttelepre) vagy leadott tengerimalacokat megmentsük, rehabilitáljuk, szocializáljuk, majd új otthont és felelősségteljes gazdikat találjunk nekik.
Küldetésünk, hogy minél több emberrel megismertessük a felelős állattartást, és szakmailag korrekt információkhoz juttassuk a tengerimalacok tartásában kevésbé járatos gazdikat, legyen szó akár az élőhely kialakításáról, a táplálásról, az orvosi ellátásról vagy a pártalálásról.

Munkánk során rendkívüli segítséget jelent az egzotikus kisállatokkal foglalkozó szakorvosok és asszisztenseik által nyújtott szaktudás és szakmai háttér, kiemelve a Szent István Állatorvosi Egyetem Egzotikusállat- és Vadegészségügyi Tanszék Klinikáján dolgozó Pazár Péter doktor urat és az Exo-Pet Állatgyógyászati Centrum mögött álló Sátorhelyi Tamás doktor urat. Önzetlen segítségüket ezúton is köszönjük!

Meggyőződésünk, hogy a széles körű összefogással minden egyszerűbb és sikeresebb, ezért keressük az együttműködés lehetőségét az állami, önkormányzati, hasonló profilú civil és a piaci szervezetekkel, szerveződésekkel, az írott és elektronikus média szereplőivel egyaránt.

cocik3

Ha még csak fontolgatod, hogy megoszd életed ezekkel a kedves állatokkal, olvasd el tájékoztató anyagainkat „A tengerimalacról” menüpont alatt, és ha úgy érzed, te is a felelős állattartók közé szeretnél tartozni, ismerd meg örökbefogadásra váró malackáinkat.
Kérdés esetén fordulj bizalommal hozzánk a „Kapcsolat” menüpont alatt található elérhetőségeink bármelyikén.

Ha szívesen támogatnál minket önkéntesként, ideiglenes befogadóként vagy adománnyal, nézz szét a „Hogyan segíthetsz?” menüpont alatt.