Móki

Születtem: 2014 október 15 Átkeltem: 2019 március 07 Gazdim: HAgica
Történetem:

Grafit

Születtem: 2014 október 15 Átkeltem: 2019 július 16 Gazdim: HAgica
Történetem:

Merida "a fekete-fehér menekülőművésznő"

Születtem: 2015 július 01 Átkeltem: 2019 március 22 Gazdim: Mónika2018
Történetem: Egy kisfiú rosszul tartott, már nem is akart minket Fee-vel. Németországi tengerimalac vagyok/voltam, a magyar Egyesületet nem ismertem. Egy állatvédő szervezet segítségével elfogadható gazdira találtam, jól kijöttem a magyar szomszédokkal, Bumbitól tanultam, mikor kell együtt fütyülni a tápért. Hirtelen vízkár által feltétlenül szükséges lakásfelújítás miatt a 2018-as év 3 nyári hónapját vendégként töltöttem Manuélánál Biberach-ban. Augusztus utolsó napjaiban jó általános állapotban kerültem vissza az offenburg-i gazdimhoz. Az előírt szénát, tápot és vizet, vitamint, alkalmanként füvet, zöldséget, gyümölcsöt kaptam. A 2019-es farsangi napokat megint Manuela vendegekent töltöttem. Nagyjabol 1 hete voltam ujra a gazdimnal Offenburg-ban Fee-vel együtt es rejtegettem, hogy bajom van. 2019. marcius 22-en penteken este nyolc ora körül a hazaerkezese utan a gazdim talalt ram a ketrecben hason fekve. Mar nem fog kiderülni, mi volt pontosan a halalom oka. Szep fenyes volt a szöröm, a szemem nyitva. Kendöbe bugyolalva tettek atmenetileg a megfelelö helyre, hamvasztassal kapom meg a vegtisztesseget. Örömet adtam mindazoknak, akik gondoskodtak rolam. Fekete-feher bundammal a legelegansabb kinezetü es a leggyorsabb nöstenyke voltam az összes közül. Finom, helyes, csinos malackakent meg sokaig hianyozni fogok a gazdimnak es talan a többieknek is. Mecsest gyujtottak az emlekemre.

Bumbi "a rangidős bohókás újranősült jószág"

Születtem: 2011 május 15 Átkeltem: 2018 szeptember 27 Gazdim: Mónika2018
Történetem: Ördög volt az első cimborám és lakótársam, amikor még nem voltam ivartalanítva, akkor is jól kijöttünk egymással. Dr. O. György és felesége voltak az első gondos gazdáink. Az utolsó gazdimhoz az Egyesület által kerültem örökbefogadással, mivel korábban egyik gazdim allergiás lett a szőrünkre. Ördögtől súlyos betegsége miatt később külön kerültem, majd Arankával laktam szorosan együtt. Ő sajnos meghalt. Idősödtem, jól megvoltam. Legutóbb egy fiatalabb nősténykével, Regan-nel éltem kiegyensúlyozottan. Ha elegem volt a gazdiból, finoman megharapdáltam, de nem bántottam. Inkább megtanítottam a többi 5, velem egy gazdinál volt malackát kórusban fütyülni, ha eledelt akartunk pl. csapból folyó víz vagy zörgős zacskó esetére. Hirtelen vízkár által feltétlenül szükséges lakásfelújítás miatt a 2018-as év 3 nyári hónapját vendégként töltöttem Manuélánál Biberach-ban. Augusztus utolsó napjaiban látszólag jó általános állapotban kerültem vissza az offenburg-i gazdimhoz, ekkor 940 g-ot nyomtam, ezután az előírt szénát, tápot és vizet, alkalmanként füvet, zöldséget, gyümölcsöt kaptam. 2018. szeptember 27-én 17-18 óra körül Haslach-ban az ügyeletes doktornő egyeztetés és néhány napos sikertelen gyógykezelés után átsegített a túlvilágra, mivel már nem nagyon mozogtam, nem ettem az utolsó napon. Nem csupán a legutóbbi gazdim szerint voltam tüneményes malac. Nagyon megsiratott. Sok embernek sok szép pillanatot és élményt adtam életem során. A szenvedéseimet csökkenteni igyekeztek, személyesen kísértek az utolsó pillanatig és az utolsó útra. Biberach főutcájáról szépen látszik egy nagy mogyoróbokor egy kertes ház hátsó kerítésénél. Annak a mogyoróbokornak a tövében nyugszom tisztességesen elhantolva, a kerítés mellett, elég mélyen. Utolsó ajándékként rózsát és varádicsot tettek a síromra. A többit a Természet intézi a dolgok rendje szerint. Bizony sokáig hiányozni fogok a lakótársaim életből.

Aranka "a nagyasszony"

Születtem: 2012 április 15 Átkeltem: 2018 február 18 Gazdim: Mónika2018
Történetem: Amikor Bumbinak kerestek lakótársat-feleséget, rám esett a választás. Szépen éltünk, jól mutattam mellette a barna bundámban. Nálunk a lakrészben kiegyensúlyozott nőuralom volt. Amikor ránéztem a gazdira, kicsit bamba benyomást igyekeztem kelteni, hogy álcázzam amúgy kiváló önérvényesítő képességemet, szerettem a hasam és én voltam igazából Bumbi (második) főnöke. Utazgattunk is ide-oda, persze jó körülmények voltak az utazások és a Manuélánál történő vendégeskedések során is. Egy nap nagyon beteg lettem, már nem láttam, végtagjaim lebénultak, kicsit felpuffadtam, nem tudtam magamtól enni és az állatorvos idegrendszeri hiányosságokat is megállapított. Megkísérelték a gyógykezelésemet, de mikor látták, hogy állapotom nem javul és önálló életre már nem vagyok képes, a kellő tiszteletet és szeretetet, személyes végig kísérést megadva véglegesen elaltattak, hogy ne szenvedjek. Gyertyát is gyújtottak nekem aznap este. A dél-németországi Freiburg mellett fogadja vissza testemet a Természet. Sok örömet adtam mindazoknak, akik ismertek.

Miriel

Születtem: 2011 december 28 Átkeltem: 2018 március 09 Gazdim: Leyna
Történetem:

Dina

Születtem: 2014 July 05 Átkeltem: 2015 January 07 Gazdim: mtvke
Történetem: Személy szerint a legnehezebb most leírnom ezeket a sorokat, Dinát szörnyű állapotban mentette meg az egyesület, mindent megtettünk érte, de az emberi gonoszság sajnos legyőzte ezt a kis ártatlan lelket :(

Raghnar

Születtem: 2012 november 14 Átkeltem: 2016 január 03 Gazdim: emike1106
Történetem: Egy neves gyermekkórházból mentettek.Ott nem volt jó dolgom.Egy nagy,fedett terráriumban tartottak egy csodás lánnyal,akinek később két babája született tőlem.Akkor még ivaros fiú voltam.Egy fiam és egy lányom született!Még ott a kórházban elvették tőlem a kedvesem és egyedül hagytak!Szomorú voltam,de bíztam egy jobb életben.Akkor jött Ő,az Én megmentőm és elhozott magával az otthonába.Kis idő elteltével megműtöttek(ivartalanítottal)És két gyönyörű,vagány csajszi mellé kerültem!Nagyon szerettem őket!Egyből elfogadtak és én boldog malacka lettem.Így teltek-múltak a hónapok.De karácsonykor beteg lettem és a gazdimamim elvitt egy doktornénihez.Ő adott nekem gyógyszert és én ügyesen be is szedtem.Nem éreztem fájdalmat,nem adtam ki semmilyen arra utaló hangot,hogy baj lenne.Így megnyugodtunk.Kezdtem napról-napra jobban lenni.De szilveszterkor erős fájdalmat éreztem és már enni sem volt kedvem.Mami etetett,itatott és meleg karjai közt kedves szavakat suttogott a fülembe.2016 január másodikán már se pisilni,se bogyózni nem tudtam.Elmentünk egy idegen rendelőbe,idegen orvosokhoz akik megröntgeneztek.Kiderült,hogy húgykövem van és fel is vagyok puffadva.Sürgősen meg kellett volna műteni,de azt mondták,hogy ha nem megy le a pocakomról a puffadás akkor nem lehet.Anya egész éjjel virrasztott mellettem és adta a puffadásra a gyógyszert!Szerencsére reggelre az eltűnt.Így vissza mentünk a rendelőbe és azt mondták,hogy megműtenek!Még emlékszem anya utolsó szavaira:Légy erős kicsim!Várunk haza!Szeretlek! Már nem fáj semmi és boldogan ugrándozok a többi társammal egy csodás mezőn!