Szabó Roxána férjével közösen vágott bele az egyesületi munkába. Többféle módon is segít például ideiglenes gazdiként, adminként az egyesület Facebook csoportjában, a naptárak készítésénél. Gyermekeit is felelős állattartásra neveli.

1. Mióta vagy tagja az Egyesületnek és hogyan kerültél kapcsolatba az Egyesülettel?

2014 őszén voltunk először a Lurdy házas malacos eseményen, akkor beszéltünk Bálinttal is, 2015 tavaszán már ott voltunk az éves gyűlésen ha jól emlékszem.

2. Mi tetszett meg elsőként az egyesület munkásságában?

Nekem először sok volt a mentésekről, beteg malacokról olvasni, de utána éreztük, hogy részt kell vegyünk benne mert fontos, hogy a malacokat is védje valaki.

3. Mi volt az eddigi legkellemesebb emlék, mióta az egyesületnél önkénteskedsz?

Nem is tudom. Talán mikor az első idisünket kiházasítottuk és tudtuk, hogy jó kezekben lesz.

4. Mi volt a legszomorúbb vagy legfelkavaróbb élmény?

Minden malacka elvesztése aki nálunk megfordult. Legfelkavaróbb a két "nagy" mentés, a sülysápi és zsámbéki volt, döbbenetes állapotú malackákkal találkoztunk akkor.

5. Hány idis malacka lakott eddig nálatok és van e kedvenc közülük? Mennyire nehéz elengedni őket?

Kb 10 malacka volt nálunk. Erika jó gazdikról gondoskodott így könnyű volt a búcsú, de ennek ellenére hiányoznak. Janka a kis bumeráng malac, csupasz, antiszoc nőszemély.

6. Miért fontos az egyesület munkája?

Ment, edukál, gyógyít, ezen szerintem nincs mit magyarázni.

7. Ismerősök, barátok mit szólnak ahhoz, hogy önkéntes, egyesületi munkát végeztek? Okozott e ez valaha konfliktust? Vagy esetleg kifejezetten büszkék?

Inkább a semlegesség a jellemző, konfliktust sosem okozott. A perus poénokat nem unják.

8. A jövőre tekintve minek kellene változnia ahhoz, hogy kevesebb malacka kerüljön az egyesület gondozásába?

Ez egy távoli jövő, de az óvodától kezdve kell edukálni az embereket, a mai generáción nagyon sok javítani való van, a következő generációt tudjuk még formálni.

9. Milyen feladatokat végzel az egyesületnél?

Malacos naptár, adó 1%-os kampány, rendezvényeken segítés, idiztetés.

+1. Meséljetek kicsit magadról

A világ legcsodálatosabb malacait tudhattuk magunkénak, akiktől nagyon sokat tanultunk az évek alatt. Mára van két kisgyerekünk akik a nulladik perctől szívják magukba a malacok iránti rajongásunkat, ők is imádják őket. Büszke vagyok rájuk, hogy ügyesen közelítenek a malackák felé, tudják hogy mit ehetnek, imádnak segíteni is ellátni őket. Az idiztetés is tetszik nekik, megtanulták elengedni a malackákat, tudják, hogy nem maradnak velünk örökre.

Az M. T. V. K. E.-hez megalakulása óta 2061 tengerimalac került, ebből 1823 örökbeadott, jelenleg 132 tengerimalac vár ideiglenes befogadóknál szerető gazdijára.